Delphi XE8 Multi-Tier Cross-Platform SeminarOp vrijdag 3 juli 2015 zal Bob Swart van 12:00 tot 17:00 een Delphi XE8 Multi-Tier en Cross-Platform Development seminar houden in het auditorium van Please in Helmond.

Deze keer maakt Bob gebruik van Delphi XE8 en FireUI voor het maken van 100% native Windows, Mac OS X, Android en iOS smart client toepassingen voor verschillende devices. Voor de database voorbeelden maakt hij hierbij gebruik van DataSnap, waarbij de data voornamelijk op een server staat, maar ook stukjes lokaal op het device (zodat ook offline doorgewerkt kan worden).

Het doel van de dag is het bouwen van een multi-tier systeem voor het invoeren, bewerken en bekijken van "tickets" (in de breedste zin van het woord). Aan een ticket hangen zaken als een foto, lat/long-co÷rdinaten, datum/tijd, auteur en commentaar. Door het systeem zo generiek mogelijk op te zetten, kan het voor verschillende doeleinden uitgewerkt worden.
Aan de server kant maak ik een DataSnap Server met database voor de opslag van de verschillende tickets, en een VCL client voor het (back-office) beheer.
Voor de clients maak ik Mobile clients die zowel onder iOS als Android gedeployed kunnen worden.

Bob gebruikt een laptop met Delphi XE8 en een Mac Mini (om op iOS devices te kunnen deployen), en zowel een Android telefoon en tablet, als een iPhone en iPad die ook op de beamer aangesloten zullen worden, zodat het hele process in detail bekeken kan worden.

  De dag is gratis voor SDN leden of mensen die een actieve subscription op Delphi (of RAD Studio) hebben lopen via Bob Swart Training & Consultancy. Overige deelnemers kunnen tegen een vergoeding van 49 Euro ex.BTW deelnemen.

Bij de ontvangst vanaf 12:00 uur zijn broodjes en koffie/thee beschikbaar voor de deelnemers.

Alle (aanwezige) deelnemers krijgen na afloop een PDF opgestuurd met daarin een gedetailleerde behandeling van de live geproduceerde Delphi XE8 demos en gebruikte technieken.


Het adres van Please is Panovenweg 12, 5708 HR, Helmond. Parkeren is gratis (tegenover het gebouw), en het is ongeveer 1.1 kilometer lopen vanaf NS station Helmond 't Hout.